top of page

CHATTY FW17/18

Kolekce značky CHATTY na sezónu FW17/18, která bude představena dnes v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week, se inspirovala bolivijskými Flying Cholitas – unikátní subkulturou ženských wrestlerek. Kromě Flying Cholitas se autorky inspirovaly i v hnutí Zoot ze 40. let 20. století. V obou tématech řeší paralelu mezi elegancí a hrubostí, půvabem a zuřivostí.

CHATTY, jejichž tvorbu charakterizuje práce s denimem, ho do své kolekce zařazují hned v několika variantách a v různých způsobech zpracování. A stejně̌ jako v minulých sezónách jsou i nyní jejich hlavními tématy objem, nadsázka a důraz na perfektní řemeslo.

„Z obou subkultur, jimiž jsme se inspirovaly, nás fascinuje síla a energie, která z nich vyřazuje a samozřejmě̌ i styl, jakým se jejich představitelé oblékají“, říká jedna z autorek Radka Sirková.

Na kolekci FW17/18 spolupracovaly CHATTY s firmou TONAK, která pro značku exkluzivně vyrobila sérii klobouků. Ty vychází z tradiční bolivijské buřinky, kterou od 20. let 20. století nosí tamní ženy.

bottom of page