top of page

Limitovaná kolekce Converse X NBA Oslava basketbalového dědictví značky

Converse představuje limitovanou kolekci NBA, která je oslavou basketbalových kořenů značky. Byl to právě tento americký brand, který stál se svými dnes již ikonickými Chucky u zrodu nejpopulárnější basketbalové soutěže světa NBA.

Již v roce 1922 obchodník z chicagské pobočky firmy Converse Rubber Company Charles H. Taylor vycestoval prezentovat značku napříč USA s firemním basketbalovým týmem Converse All Stars, kde působil jako hráč a trenér. V roce 1934 Chuck Taylor opatřuje All Stary svým podpisem a vytváří tak vůbec první signované basketbalové tenisky v historii. Následuje raketové rozšíření kotníkových Chucků mezi basketbalisty. V roce 1949 prakticky není hráče NBA, který by tyto plátěnky neobouval.

Přichází padesátá léta plná rock and rollu, který Chucky přivádí do sféry kultury, hudby, a tak se tenisky přesouvají z hřiště i do ulic. All Stary se stávají symbolem nezávislosti, svobody a rozpoznávacím znamením mládí a nejinak je tomu i v současnosti.

V roce 1957 představuje Converse nízkou siluetu tzv. “oxfordku” jak pro hráče basketbalu, tak na klasické nošení. V nadcházejících letech značka kontinuálně pracuje na rozvoji, tříbí si svůj rukopis i sortiment, a tak jsou v roce 1971 Chucky představeny v sedmi nových barevných provedeních.

Converse rozehrává další klíčovou game v roce 1984, kdy je oficiálním sponzorem amerického basketbalového olympijského týmu mužů, který vyhrává v Chuckách zlatou medaili.

Kolekce Converse x NBA zahrnuje modely inspirované všemi třiceti týmy NBA a promyšleně prolíná sportovní, basketbalovou historii značky se současnou kulturou a street stylem. Každý pár tenisek se speciálním potiskem odkazuje na konkrétní autentický dres týmu z NBA včetně loga vyšitého na jazyku. Uvnitř pak nechybí Nike Lunarlon stélka a podšívka z mikro semiše pro maximální pohodlí.

Vybrané modely kolekce Converse x NBA budou k dostání od října v prodejnách Queens a Footshop.

bottom of page