top of page

Zanech českou stopu v botách od Bati

Společnost Baťa představuje novou Českou kolekci, která je výsledkem šikovných rukou ševců z malé továrny v Dolním Němčí u Uherského Hradiště. Představuje pětadvacet let zkušeností, osvědčených postupů a lásku k tradičnímu řemeslu. Kolekce volnočasové dámské a pánské obuvi neopustila od prvotního nápadu přes skicu až po finální botu hranice naší země. I proto výroba jednotlivých modelů netrvá více než týden. Stopy českého řemesla společně s Českou kolekcí najdete ve všech prodejnách Baťa od 12. října do 2017 nebo na bata.cz.

Česká kolekce doplňuje limitované edice a novinky tohoto podzimu. Přináší dámskou a pánskou volnočasovou obuv ručně vyrobenou v jediné továrně Baťa v Čechách, v Dolním Němčí. Kolekce ukazuje tradiční řemeslo v celé jeho kráse a přibližuje jej o trochu blíže svým zákazníkům. Při výrobním procesu projdou jednotlivé modely od vysekávání dílů, přes šití, lepení, tvarování a lisování na kopytu rukama desítek nejzkušenějších ševců a šiček, kteří kladou důraz na každý jednotlivý detail. Tradiční řemeslo kromě toho doplňuje i neotřelý design, který vychází z dlouhodobé spolupráce se studenty středních a vysokých návrhářských škol.


Jednoduché linie a decentní design se proplétají celou dámskou řadou, jež se nese v duchu přírodních barev, kvalitních materiálů a pohodlí. V kolekci najdete nejrůznější modely městských odolných tenisek, kotníkové kožené kozačky nebo zateplené vysoké boty doplněné módní kožešinkou, které podtrhnou jakýkoliv podzimní nebo zimní městský outfit. Střídmý design je typický i pro pánskou řadu, která je postavena na zemitých tónech podzimu a nenuceném stylu. Pánské kotníkové a polokotníkové boty jsou vyrobené z kvalitních a funkčních materiálů, a proto jsou vhodné do chladných podzimních dnů.


„Touto kolekcí jsme chtěli nejenom oslavit práci našich ševců a zaměstnanců, jejichž um a zkušenosti jsou nepřehlédnutelné, ale také tradiční českou výrobu. Žádná jiná značka na našem trhu nemá kolekci bot kompletně vyrobenou v České Republice a domácí výroba je tak její největší unikátnost. Boty z České kolekce nikdy neopustily naše hranice a výroba každého modelu od prvního vzorku až po finální boty netrvá více než jeden týden,“ vysvětluje Ondřej Cedidla, Retail Marketing Manager Baťa.


Českou kolekci pod značkou Weinbrenner a Baťa najdete ve všech prodejnách Baťa nebo na e-shopu bata.cz.







bottom of page