top of page

Queen Relived 2020 přidává třetí koncert pro dalších 15 000 lidí! Zájem fanoušků je neutuchající

Skupina Queenie v čele s Michaelem Kluchem přidává pro obrovský zájem fanoušků další termín své show Queen Relived 2020, která se tak letos uskuteční celkem třikrát. Dosavadní dva koncerty v květnových termínech jsou již beznadějně vyprodané a nejbližší vhodný termín, kdy by se mohlo vystoupení znovu opakovat připadá na 21. prosince 2020. Koncertní show tak zve dalších 15 000 fanoušků do pražské O2 areny, aby mohli být i oni součástí fenomenální oslavy věhlasu legendární skupiny Queen. Vstupenky budou v prodeji od 3. března od 10 hodin v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Projekt Queen Relived 2020 je koncertní show. „To, co děláme, je hudební divadlo. Máme autentické nástroje, písně, hrajeme v původních tóninách, nosíme dobové kostýmy a na jevišti jsme každý ve své roli. Nejde o imitaci, my jednoduše hrajeme Queen. Takovou velkou show ještě nikdo nikde na světě neudělal. Je to naprosto unikátní projekt překračující hranice našeho žánru. Tvoříme něco nového a diváci u toho budou s námi,“ říká frontman kapely Queenie Michael Kluch. O jeho pěveckém umu vypovídá skutečnost, že jako jeden z mála dokáže zazpívat známé skladby v původním rozsahu nesmrtelného Freddieho Mercuryho, za což je spolu s kapelou uznávaný po celém světě. Díky velkému zájmu ze zahraničí, kde kapela pravidelně koncertuje, má projekt Queen Relived ambice být celosvětovou show. Kapela Queenie má za sebou více než 1200 koncertů, opakované turné po Skandinávii, Belgii, vystoupení ve Vietnamu, a také zahráli na oslavě narozenin britské královny Alžběty II. Vystoupili na proslaveném Montreux Jazz Festival, kde hráli Queen v 80. letech a kde se na stejném jevišti objevily hvězdy jako Elton John, Sting, Tom Jones, Janet Jackson a další.

Stejně jako v květnu, tak během prosincového koncertu nebude v O2 areně chybět špičková technika. O vizuální stránku koncertu se stará jeden z nejuznávanějších stage & show designerů Martin Hruška, který pracoval s největšími českými, ale i světovými hvězdami, jako jsou Madonna, AC/DC, Nazareth, Leoš Mareš, LUCIE, Marpo a další. „Připravovaná stage se bude z větší části v průběhu show transformovat a navazovat tím na světelnou a video techniku. Snažil jsem se vytvořit podívanou, která bude hodna slavné hudbě skupiny Queen, ale zároveň při ní budou použity současné technologie. Fanoušci se mohou těšit na velkoryse pojatou scénu s protínajícími se moly skrz celou halu a vše ozdobené zlatem. Navíc se bude i létat,“ popisuje Hruška ambiciózní plány, které postupně přerostly původní představy. Show vznikla pro celosvětové turné, které by se mělo uskutečnit od roku 2021. „Věříme, že zážitek z koncertů bude takový, jako kdyby skutečný Freddie Mercury zpíval se svou kapelou v době své největší slávy, ale s tou nejlepší technikou 21. Století. Skupina Queenie zkrátka vrací Freddieho zpět na pódium,“ dodává producent koncertní show Martin Zoubek.

Prosincová show Queen Relived 2020 by Queenie se uskuteční 21. 12. od 20.00 hodin v pražské O2 areně. Vstupenky budou v prodeji od 3. března od 10 hodin v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Rozhovor s Michaelem Kluchem:

Co pro vás znamená chystaná show Queen Relived 2020?

Když připravujete celý projekt krok po kroku, ani vám nepřijde, co velkého doopravdy vzniká. Je to důsledek našeho dlouhodobého snažení. Jsme rádi, že se to dalo do pohybu a že se z jednoho plánovaného koncertu stanou tři nás velice těší, ale je to pro nás současně i obrovská zodpovědnost.

Jak se odlišuje show Queen Relived od vašich jiných koncertů?

Queen Relived je obrovská výzva. Show se uskuteční na impozantním jevišti s perfektní akustikou a s dokonalou scénou. Největší rozdíl je také v divácích ­– budeme hrát pro někoho, kdo se tak moc těší, že si koupil lístek osm měsíců před koncertem. Jsou to lidé, kteří od nás očekávají to nejlepší a my jim to nejlepší také předvedeme. Jsme za ně strašně vděční a máme z toho jako kapela nepopsatelnou radost. Díky tomu navíc víme, že nesmíme zapomenout na žádný ze sebemenších detailů.

Vracíte se vašimi koncerty zpět do 80. let, kdy skupina Queen vznikla?

Nikdo z nás necítí, že bychom se potřebovali někam vracet, proto se o žádnou výpravu do 80. let nejedná. Pokud se někdo odněkud někam přesouvá, pak je to hudba Queen ze své éry do 21. století. Chceme lidem předat stejnou energii, kterou v té době Queen vyzařovali, staneme se jen jakýmsi médiem, přes které zprostředkujeme divákovi zážitek, jaký mohl prožít právě před těmi čtyřiceti lety. Celé to však posuneme dál, protože máme moderní technologie, skvělou stage a skvělé vizuální efekty.

Myslíte, že vám hudba skupiny Queen a film Bohemian Rhapsody pomohly vyprodat O2 arenu?

Tak jednoduché, jako si dát do názvu jméno slavné kapely a začít prodávat lístky po úspěšném filmu, to opravdu není. Hráli jsme již mnoho let před filmem, máme za sebou více než 1200 koncertů ve 25 zemích a vedle ostatních tribute kapel nás srovnávají spíše přímo s Queeny, tedy jsou na nás kladeny ty největší nároky. To je to, co nás odlišuje od podobných českých i zahraničních uskupení, které nebývají ani přes masivní mediální kampaně vyprodané a jejich vystoupení se zpravidla odehrávají v mnohem menších prostorech, než je O2 arena. O to víc si vážíme, že si jako jediní v tomto žánru můžeme plnit náš další sen – nabídnout díky zájmu fanoušků třetí show v O2 areně a jednat z největšími producenty o světovém turné.

Kontakt na pořadatele:

Martin Zoubek

martin@zproduction.cz

+420 602 375 015,

www.queenrelived.cz

Petra Ivánková

PR a komunikace Bestsport, a.s.

Tel.: +420 734 707 177

ivankova@bestsport.cz

www.o2arena.cz

bottom of page