top of page

Metaxa dává šanci mladým designérům

Společnost Rémy Cointreau se svou značkou Metaxa vyhlašují 1. ročník soutěže Metaxa Partyhaus Design Contest určenou studentům vysokých a vyšších odborných škol zaměřených na design a architekturu. Úkol pro studenty je jasný – navrhnout v rámci stanovených podmínek soutěže nejzajímavější interiér nového Metaxa Partyhausu, který bude zrealizován a slavnostně představen 15. června 2015. Vítěze, který převezme finanční odměnu ve výši 30.000,- korun a získá možnost zorganizovat si svou vlastní party v Metaxa Partyhausu, vybere odborná porota ve složení Jan Plecháč, Tereza Provazníková, Ingrid V. Lermen a Mária Hrablíková. Druhý nejúspěšnější v pořadí pak získá finanční odměnu 15.000 korun a party v Metaxa Partyhausu, třetí 5.000 korun a vlastní party. Čtvrtý a pátý oceněný získá Metaxa Partypack. Všechny informace včetně technických specifikací, podmínek a pravidel soutěže jsou k dispozici na www.partyhauscontest.cz.


Po úspěšném představení a fungování prvního Metaxa Partyhausu v loňském roce, bude v letošním roce uveden do provozu druhý Partyhaus v pořadí. Pro návrh a realizaci interiéru volí Metaxa cestu studentské soutěže: „Chceme takto umožnit studentům zapojit se do konkrétního projektu, který bude velmi rychle realizován. Přijde nám to jako logická cesta, jak posunout projekt zase o krok dál a dál pracovat na změně image značky Metaxa“, komentuje projekt Mária Hrablíková, Brand manažerka značky pro Českou republiku a Slovensko.


Pozvání do poroty prvního ročníku soutěže Metaxa Partyhaus Design Contest přijali designér Jan Plecháč, šéfredaktorka časopisů Marianne Bydlení, Marianne Venkov&Styl a Elle Decoration, Tereza Provazníková, šéfredaktorka online projektu insidecor a architektka brazilského původu Ingrid V. Lermen. Za Metaxu bude vítěze vybírat Mária Hrablíková. Nejlepší interiér zvolí porotci v první polovině května, poté bude projekt realizován a 15. června slavnostně představen veřejnosti. Spolu s vítězem budou představeny i všechny ostatní návrhy na společné výstavě, jejíž místo bude upřesněno.


"Na návrhy interiérů jsem popravdě velmi zvědavý, protože vytvoření autentického party místa není zas tak jednoduché, jak se může prvně zdát", říká ke svým očekáváním designér Jan Plecháč.


Timing projektu:


8. dubna 2015: oficiální vyhlášení soutěže

22. dubna 2015: den otevřených dveří u stávajícího Metaxa Partyhausu pod Žižkovskou věží

30. dubna 2015: termín odevzdání přihlášek

6. května 2015: termín odevzdání prací

11. května 2015: hodnocení poroty

12. května – 13. června: realizace vítězného návrhu

15. června: vyhlášení vítěze, předání cen a představení nového Metaxa Partyhausu, vernisáž výstavy



Ceny pro vítěze:

  1. místo: 30 000,- + realizace návrhu + možnost vlastní party v Metaxa Partyhausu

  2. místo: 15 000,- + možnost vlastní party v Metaxa Partyhausu

  3. místo: 5 000,- + možnost vlastní party v Metaxa Partyhausu

  4. místo: Metaxa Partypack

  5. místo: Metaxa Partypack



bottom of page