top of page

Vítejte v Porto Aperol

Značka Aperol letos podpoří koncept Aperitivo Moment – italskou obdobu českého „jít na jedno po práci“ projektem Porto Aperol - kotvící lodí a barem v příjemném prostředí pražské náplavky. Bar na lodi Visla Pražské paroplavební společnosti oficiálně otevírá v pátek 26. června, můstek se uzavře na konci léta. Kromě skvělé atmosféry letní náplavky si v něm vychutnáte Aperol Spritz za 75 korun. Značka si od projektu slibuje kromě nového místa prodeje i oslovení až půl miliónu lidí. O realizaci se stará agentura Šafy Production, koncept připravila agentura Starlink.

Loď Porto Aperol je díky nápadnému nátěřu v barvách značky na pražské náplavce nepřehlédnutelná. Nachází se mezi Palackého a Železničním mostem, kde bude kotvit celé léto. Díky tomu si návštěvníci pražské náplavky mohou dopřát dokonale servírovaný Aperol Spritz. „I když se kvalita podávání v posledních letech zlepšila, stále se zaměřujeme na školení těch nejpovolanějších, tedy barmanů a majitelů barů a restaurací. Nejčastěji se setkáváme s tím, že se nedodržuje správný poměr surovin, tedy dostatek ledu, jeden díl sody, tři díly Prosecca, a na závěr dva díly Aperolu. Nejvíce svádí „ušetřit“ na nejdražší surovině – tedy Aperolu. Jako zákazník to ale poznáte podle barvy. Správný Aperol Spritz má být jasně oranžový,“ popisuje brand manažerka značky, Eva Zakálová.

Bar v Porto Aperol nabídne kromě Aprolu Spritz i další aperitivy z portfolia Rémy Cointreau. Návštěvníci tak mohou ochutnat například Cynar - hořko – sladký bylinný likér z listů artyčoků a tajné směsi 13 bylin, tradiční Cinzano, nealkoholický aperitiv Crodino nebo Campari. Vedle italských aperitivů nabídku doplní i další míchané drinky a to nejzajímavější z portfolia Rémy Cointreau.

Jak správně namíchat Aperol Spritz

3 díly (6 cl) prosecco

2 díly (4 cl) Aperol

1 díl (2cl) sody

Vinnou skleničku naplníme z 2/3 ledem, přidáme sodu, prosecco a na závěr krouživým pohybem Aperol. Ozdobíme plátkem pomeranče.

bottom of page