top of page

ODIVI SS17: TELEPORT

Česká módní značka ODIVI představí dnes v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week svou novou kolekci na jaro/léto 2017 s názvem Teleport. Iva Burkertová znovu přizvala ke spolupráci Jakuba NobodyListen Stracha, který má na svědomí pánskou část kolekce a unisex modely, které kontrastují s ženskou jemností ODIVI. Motivem kolekce je zrychlující se tempo všude kolem nás a zároveň pomíjivost času, který nám prokluzuje mezi prsty.

Ph. Aneta Benediktová

„Don’t waste my time“!

Rychlost, pomíjivost, pohyb v čase – teleport kamkoliv a kdykoliv, únik od rychlého tempa a hledání směru, to vše najdeme v kolekci ODIVI SS17 Teleport, na které se i tentokrát podílel DJ a producent NobodyListen. Motiv času a pohybu v něm je patrný z celé řady symbolů. Trika, topy nebo plavky nesou kříž, který představuje kompas a hledání cesty. Na některých kusech se pak objevují výšivky „teleport“ a „too late“ a stejné tisky, které pro ODIVI vytvořil grafický designér Andreas Gold. „Čas je pro nás zásadním životním elementem, který nás provází na všech cestách. Konfrontace módního světa a úniků z něj je pro mě osobně strašně důležitá, proto se co nejčastěji snažím zpomalit, ale někdy nezbývá než naskočit zpět do rozjetého vlaku“, říká k inspiraci Iva Burkertová.

Zatímco Jakubova část mixuje černou a oranžovou a nezapře streetwear, ta Ivy pracuje s růžovou, bílou a černou a přináší do kolekce typickou ODIVI jemnost. Dohromady pak tvoří ucelenou řadu, ve které nechybí mix sportovních a street kusů jako jsou mikiny, trika, kalhoty nebo šusťáky, ale ani šaty, plavky nebo body. Kromě oblečení obují tentokrát modelky boty Nike s vlastním ID Ivy a Jakuba.

Celá kolekce opět mixuje materiály, tentokrát nechybí samet, teplákovina nebo šusťák, využívá i kostýmních materiálů, které se úplně běžně nepoužívají.

I tentokrát přizvala Iva Burkertová ke spolupráci další značku – kolekci ODIVI SS17 totiž doplní vlastními ponožkami od Flashtones v bílé, černé a růžové, které budou k dostání online na www.odivi.cz.

bottom of page