top of page

CHATTY Spring/Summer 2018 - KIDS

Značka CHATTY představuje kolekci KIDS na sezónu jaro/léto 2018 inspirovanou lifestylem a hudební scénou 21. století. Ocitáme se v teritoriu města z panelů a umakartu, naším nejoblíbenějším jídlem jsou rybí prsty, našimi bohy jsou streetartisti. Jsme generací MTV. Jsme obklopeni hudbou a kulturou mixující britpop, hiphop a house.

Milujeme Oasis, The Fugees nebo Chemical Brothers, a kolekce KIDS je jejich tributem.

Návrhářky CHATTY tentokrát vybraly signifikantní prvky v oblékání několika těchto kapel ze začátku 21. století – klasické teplákové soupravy se třemi pruhy, větrovky bratří Gallagherů nebo denim Lauryn Hill, kterým vdechly nové fazóny a materiály. Z těchto ikonických kusů, které jim připomínají tehdejší nekončící svobodu, vytvořily kolekci stírající streetwear a hi-end módu. Nic však není příliš sporty, elegantní nebo nudné.

Stejně jako v předchozích řadách se i tentokrát stal hlavním vyjadřovacím nástrojem denim. Nejtypičtějším denimovým kusům – bundě, džínům a sukni se autorky pokusily vtisknout nový rozměr – jednotlivé fazóny zůstávají povědomé, přitom jsou tak jiné.

Sportovní žerzejové bundy vznikly znovu – tentokrát jsou ze lnu nebo viskózy, teplákům z těžkého bavlněného buklé nechybí klasické řemeslné zpracování, košile doplňuje těžký satén v army zelené a klasická sportovní adjustace, šaty z této kolekce vlastně ani nevypadají jako šaty. Nic pro autorky není dostatečným hybridem.

bottom of page