top of page

SOBJE 2018 – městskou vílou i na svatbě

Iva Burkertová a Tereza Plašilová představují kolekci svatebních šatů SOBJE na rok 2018, která znovu nabízí alternativu ke klasickým svatebním modelům z půjčoven, a vyniká minimalistickým zpracováním, vzdušností a důrazem na svou udržitelnost. V letošní řadě nechybí tradiční materiály jako třeba krajka nebo tyl, které autorky odebírají od lokálních firem s dlouholetou tradicí sahající až sto osmdesát let do historie. Kolekce, která je autorkami pojata ležérně a s důrazem na pohodlí, pracuje s akcenty černé a nově myslí i na doplňky – tím prvním v kolekci je svatební ledvinka.

Ve svatební kolekci SOBJE nenajdeme jen svatební šaty, ale i sukně s vysokým pasem, vrstvené tylové šaty v netradičních střizích nebo celo krajkové romantické šaty v béžové barvě. Twist černé ladí nevěsty do punku, styling s triky české značky RAP zase navozuje urban atmosféru. Nevěsta v šatech SOBJE tak nikdy neztrácí svůj ženský individualismus.

Druhou kolekci SOBJE tvoří jednoduše kombinovatelné a nositelné kusy, které nevěsty snadno využijí i po svatbě. „Šaty děláme vždy tak, aby po svatbě nemusely zůstat viset ve skříni, ale aby se daly využít i k dalším příležitostem. Pracujeme s minimalismem, s udržitelnými a lokálními materiály a také s lokální výrobou. Se zákaznicemi si rády povídáme a zjišťujeme jejich představy. Podle jejich individuálních požadavků jsme schopné modely upravit tak, aby se cítily naprosto perfektně“, shodují se Iva s Terezou.

Druhou kolekci SOBJE doprovází lookbook nafocený ve spolupráci s Kamilou Shíbalovou.

bottom of page