top of page

Módní vyhledávač GLAMI expandoval na další tři evropské trhy, kterým ještě letos slibuje obrat ve vý

Český vyhledávač módy GLAMI vstoupil na další evropské trhy, kterými jsou Slovinsko, Chorvatsko a Bulharsko. Tím upevnil pozici největšího nezávislého vyhledávače módy v Evropě. Ambicí vyhledávače je ještě v letošním roce přinést novým partnerským obchodům obrat v hodnotě 250 milionů Kč a celkový obrat ve výši 5 miliard Kč všem svým partnerům.

Český módní vyhledávač GLAMI, patřící pod křídla investiční skupiny Miton, ohlásil expanzi na nové evropské trhy a tím rozšířil svůj zahraniční záběr do Slovinska, Chorvatska a Bulharska. Po loňské expanzi do Ruska, Řecka a Turecka tak v současnosti působí v patnácti zemích Evropy. I přesto, že je GLAMI na nových trzích nováčkem, získává ke spolupráci známé e-shopy jako Footshop, Astratex, Reserved nebo Bibloo.

„Nové trhy, na které jsme v posledních měsících vstoupili, se vyznačují rychlým tempem růstu e-commerce. V Bulharsku je to meziročně až 10 % s tím, že třetinu obchodovaného objemu tvoří právě móda. Ve Slovinsku a Chorvatsku má zkušenosti s nákupem online 9 z 10 obyvatel. Na základě zjištěných dat jsou tyto trhy zajímavé pro velké množství e-shopů, se kterými GLAMI spolupracuje,“ vysvětluje Ján Kešelák, manažer pro expanzi Glami.

Vyhledávač slibuje letos přinést svým partnerským obchodům v této nové trojce zemí obrat v hodnotě 250 milionů Kč. Celkově GLAMI plánuje obrat za rok 2019 ve výši 5 miliard Kč ve všech zemích, kde aktuálně působí.

„Expanzí do Bulharska, Slovinska a Chorvatska GLAMI pokračuje v naplňování svého cíle, kterým je zjednodušení a zpříjemnění nákupů módy online nejenom v Čechách, ale i v dalších evropských zemích, a upevňování pozice největšího nezávislého vyhledávače módy v Evropě,“ doplňuje Ján Kešelák.

Vyhledávač módy GLAMI působí na trhu již šest let. Dnes je služba aktivní v patnácti zemích a pracuje na ni mezinárodní tým, který tvoří stovka členů. GLAMI měsíčně navštíví 25 milionů uživatelů, kterým nabízí 8 milionů produktů ve více než 4 tisíc e-shopech.

bottom of page