top of page

Zájem o kvalitní módu u Čechů stoupá

Češi jsou stále více ochotni investovat do kvalitní módy. Více jak 72 % českých uživatelů internetu neváhá zaplatit vyšší cenu za módní zboží vyrobené z kvalitního materiálu.

Kvalita módního trhu v Čechách se neustále zvyšuje a na to reagují i čeští zákazníci. Nezávislá data z průzkumu Fashion (Re)search 2019, která zveřejnil vyhledávač módy GLAMI, poukazují na to, v jakých situacích jsou tuzemští zákazníci ochotni utratit více peněz za oblečení a módní doplňky. Většina dotázaných se shodla na tom, že neváhá investovat do módních produktů z vysoce kvalitních materiálů. Za to je ochotna investovat své peníze až 72 % z respondentů.

Více než 28 % z oslovených nevadí utratit značnou část příjmu za zboží prémiových značek a 18 % považuje za důležité podporovat udržitelné značky, zajímá je transparentnost a dohledatelnost výroby, a proto investují do jejich produktů. Vyšší cenu za kvalitu, osobní přístup a originalitu za autorský oděv od lokálního designéra je ochotno zaplatit 9 % účastníků z výzkumu.

Více dat o výzkumu, české e-commerce a nákupních zvyklostech uživatelů internetu najdete na:

ww.fashion-research.com

Projekt Fashion (Re) search je dlouhodobý výzkumný projekt českého vyhledávače módy Glami.cz o stavu módní e-commerce, který je založen na kontinuálním sběru dat.

bottom of page